Sikrede og usikrede lån

En af de mest grundlæggende beslutninger, når det kommer til at tage et nyt lån, er, om at vælge en sikret eller en usikret lån. Før vi diskuterer fordele og ulemper, bør du vide, at et sikret lån betyder, at hvis du ikke kan opfylde de tilbagebetalinger, långiver har adgang til en aftalt sikkerhed, såsom dit hjem eller bil, til at betale lånet.

Dette er den enorme trække tilbage af sikrede lån. Det aktiv, de er sikret over, er normalt meget vigtigt for låntager. For de fleste mennesker, de to vigtigste aktiver, de ejer, og er mindst villige til at skille sig af med, er deres hjem og deres bil. Dit hjem kan fungere som sikkerhed, uanset om det er pant i øjeblikket eller ej. Størrelsen af lånet vil også afhænge af, blandt forskellige andre faktorer, værdien af aktivet. For eksempel, hvis du hjem er værd £50.000 det er yderst usandsynligt, at en långiver vil låna dig 50 000. På samme tid, bare fordi du har betydelige aktiver for at sikre lånet, betyder ikke, at långiver vil låne dig den fulde værdi af aktivet. Faktorer som din indkomst, din nuværende gældsætning, og din tilbagebetaling kapacitet vil også være kritisk.

Sikrede lån kan bruges til ethvert formål, typisk konsolidering af gælden eller hjem forbedringer. Men, da lånet er ved at blive sikret over dit hjem, mange kortsigtede anvendelser vil upassende. Mens https://vipbanks.se/ låntagning mod dit hjem til at investere i hjemmet forbedringer kan give mening, låntagning mod dit hjem for at købe dagligvarer og betale din dag til dag regninger ville ikke være så passende.

Sikrede lån, samt at være muligvis større end usikrede lån, vil også sandsynligvis have bedre vilkår og satser.En långiver bør være mere villige til at give dig en lavere rente på et sikret lån, fordi hans risiko er mindre. Hvis du mislig på lånet, kan han flytte ind på huset og sælge det. Han er derfor, næsten garanteret ikke at miste de penge, han låner dig. Hvis lånet er usikrede, er det betydeligt mere risikabelt, som skulle du blive konkurs, kan han ende op med ingenting. Selv om sådanne resultater er sjældne, og forhåbentlig ikke vil ske, er de brød og smør af, hvordan renten er fastsat.

Långivere vil typisk være mere villige til at låne på et sikret grundlag også af de samme grunde. Derfor, hvis du opdager, at du ikke kan få usikrede kredit, kan du prøve sikrede kredit som en anden mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.