Høring: En anden verden

Jeg vil ikke sige, jeg har en bred vifte af viden som konsulent… samlet har jeg kun gjort det omkring 8 år. Men der er nogle ting, som jeg har observeret, at jeg tror vil være nyttige for dem af jer der er nyt for erhvervet. Vi vil først op med myterne og adresse realiteterne forbundet med at være en konsulent, så vi vil tage fat på bud for at være en god og værdsat konsulent.

HØRING: MYTE OG VIRKELIGHED

Myte

Konsulenter er udenforstående.

Virkelighed

Konsulenter er eneste udenforstående, hvis de gør sig så. Du behøver ikke at være en outsider, gå til frokost med dine kollegaer… tale med dem, og befrie dem. Bare vide, hvor grænsen går.

Myte

Konsulenter behøver ikke at svare til alle, og kan gøre, hvad de ønsker.

Virkelighed

Konsulenter har, ikke kun klient til at svare på, men også den virksomhed, de repræsenterer.

Myte

Konsulenter kan komme og gå som de har lyst.

Virkelighed

Konsulent kan komme og gå som de venligst, indtil kunden bliver syg af det og støvler dem ud af døren.

Konsulenter forventes at arbejde deres timer, ligesom alle andre, gav dig har mere frihed… bare ikke misbruge den.

Myte

Konsulenter tjene masser af penge til at gøre noget.

Virkelighed

Mere forventes af konsulenter. Konsulenter er normalt bedt om at komme ind og få et job gjort, hurtigt og effektivt, ved hjælp af klienter standarder, selv om de ikke kan gøres umiddelbart indlysende, at konsulenten.

Konsulenter har en kortere indlæringskurve. Stille spørgsmål, fordi klienten vil tage tid at træne en medarbejder, men det samme henviser ikke udvides til at omfatte en konsulent.

Myte

Konsulenter gør kun, hvad de er tildelt til at gøre, og ikke mere.

Virkelighed

Som konsulent får du opgaver at fuldføre af klienten.

Konsulenter gør, de er tilknyttet. Hvis du finder dig selv kort på tildelinger fra du klient bede om mere, det vil gøre dig mere værdifuld i klienter øjne.

Myte

Konsulenter skal vide alt, hvad der er at vide om deres speciale.

Virkelighed

Hvem er vi Stephen Hawking?

Konsulenter ved, hvad de kender, ligesom nogen gør. Enhver, der mener, at de ikke har brug for ved hjælp af en manual eller et teknisk dokument med nogle type kun snyd sig og sætte sig selv op for fiasko.

Kort sagt… LÆSE EN BOG… DET VIL IKKE DRÆBE DIG.

KONSULENT BEFALINGER

JUST DO IT (ingen kan lide en “hvorfor” ny konsulent)

Klientens måde er klientens måde… Vis ikke en negativ holdning om hvorfor tingene gøres en bestemt måde (Se befaling 1 og 5)

Klientens tid er værdifuld for dem, spilder ikke den.

Dukke op! Lad ikke din klient hængende ved ikke at lade ham vide, hvis du vil komme til at arbejde indtil sidste øjeblik… Det er ikke høflige og vil mindske du værdi for dem i fremtiden.

Ikke afsky… foreslå. Hvis du tror, at ordningen klienter ikke er hvor kan det være… ikke klage over det, anbefaler en anden måde og drøfte det med dem… aldrig vide… Du kan bygge kontrakten på den måde.

Gør ikke løfter du ikke kan holde. En klog person sagde engang: “Det er langt bedre at være tavs og opfattes et fjols end at åbne munden og fjerne enhver tvivl”—sandere ord blev aldrig talt. Det er langt bedre til at udskyde at træffe en afgørelse, indtil du har haft en chance for at undersøge det end at komme med et forslag, der ikke er muligt eller endda muligt. Det vil gøre du ser tåbelige.

Dokumentere alt. Som en service til din klient og som en service til dig selv. Hvad var bedt om (i detaljer)? Der bad om det? Til hvilket formål?

Stille spørgsmål. Hvis du er i tvivl om noget, stille spørgsmål, indtil du er sikker på, hvad anmodes af dig. Klienter kan være skruppelløse tilsigtet eller ikke konsulenter er nemme syndebukke. Dække dig selv. (Se befaling 7)

Holde kontoret informeret om, hvad der sker på din klientstedet. Kontoret kan ikke hjælpe dig ud af en dårlig stedet, hvis de ikke kender til det. Gøre virksomheden opmærksom så snart som muligt.

Forsøge altid at gøre dit bedste arbejde for klienten. Det er bedre at overlade en klient i en bedre stand end da du kom end en dårligere, efter du har forladt.

Ledelsesmæssige stilarter

Hver manager vil have deres egen måde at håndtere konsulenter. Her er et par træk, som jeg har påkøre.

Ledelsesmæssige Type

Type: Midten af vejen/Road Kill

Altid nødt til at balancere en positiv med en negativ

Normalt nye forvaltning

Ved ikke, hvad de kan forvente fra konsulenter (normalt antages for meget)

Ikke give klare instrukser på grund af manglende erfaring i at gøre det.

Bedst håndteres af…

Ikke argumentere, bare dokumentere alt hvad de giver dig og være i stand til at vise, hvad de gav dig er, hvad du gav dem (dokumentation).

Ikke tage deres kritik for hårdt.

Noter…

Kaldet vej dræbe, fordi det er normalt, hvad de ender med at blive. De mister medarbejdere, fordi de fokuserer så meget på negativt som positive, ofte giver negative mere vægt i hovedet på medarbejderen. Denne ender koster dem medarbejdere, der føler sig værdsat under og til gengæld får dem til at ligne en manager, ingen ønsker at arbejde for.

Type: Offerlam

Venlige med en konsulent på grundlag af one-on-one

Ikke så venlige eller anden holdning når blandt kolleger

Bebrejde alt, hvad de kan på konsulenten og vil ikke tage ansvar for noget

VIL tage æren for arbejde, du gør

Bedst håndteres…

DOKUMENTET!

DOKUMENTET!

DOKUMENTET!

Dokumentere dit arbejde

Dokumentere eventuelle problemer, der er opdraget med hensyn til dit arbejde

Disse typer af ledere kan være svært at håndtere. Advare office (hvis du arbejde gennem et konsulentfirma) Hvis du har mistanke om du har en manager som denne og dokumenterer alle problemer, uanset hvor lille. Ikke konfrontere manager one-on-one, men være parat til at forsvare dig selv med din dokumentation.

Noter…

De behandler dig som lam. Du er ofres.

Type: Barney

De elsker dig

Du elsker dem

Lære så meget som du kan.

Har så stor indflydelse som du kan.

Vær forsigtig… de ønsker måske at stjæle dig væk.

Bedst håndteres…

Dont få alt for komfortabel selv om de elsker dig. Du er en konsulent og midlertidigt af natur. Gør dit bedste på alle tidspunkter.

Noter…

Nyd opgaven… disse kan være sjældne.

STORE FORVENTNINGER

Virksomheden vil ikke forvente noget, men dine bedste indsats. Klienten vil ikke forvente noget, men dine bedste indsats. Så rakte dit bedste arbejde uanset situationen. Der er intet galt med at køre ind i rifter nu og da… det sker. Undersøge, finde en løsning og komme videre, vil du være bedre til at have gjort en indsats. Ringe til firmaet, (hvis du arbejder gennem et konsulentfirma) og se, hvis der er en anden konsulent de kan henvise dig til der kunne have svaret.

Jeg kan ikke understrege nok hvor vigtig dokumentation er til vores fag. At være konsulenter er vi ansat til at komme ind og løse et problem, ikke skabe nye problemer. Forberede let at forstå dokumentation og opdatere det når det er nødvendigt. Det er ikke kun professionelle, men vil også gøre din lettere job samt job af den person, der kommer efter dig. Jeg har arbejdet for flere klienter, der gik tabt, da deres medarbejdere forlod fordi de ikke forlade passende doucmentation. Jeg havde engang en klient, der havde en tidligere medarbejder tilbud om at komme tilbage og skrive op dokumentation af deres job for $10.000!

Jeg meldte sig frivilligt til at gøre arbejdet vederlagsfrit. Jeg følte den tidligere medarbejder var helt uprofessionel. Denne person dybest set ønskede penge til at gøre et job, de burde have gjort i første omgang. Jeg var ikke kun at redde selskabet $10.000, jeg gjorde sådan et godt stykke arbejde med dokumentation, fuld tid medarbejderen, der kom ind efter mig ikke kræver nogen face-to-face uddannelse med mig og suppleret mig på arbejdet. Det føltes godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.